• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Lectio Divina

Lectio divina is een spirituele praktijk ontstaan binnen het kloosterleven waarin de Bijbel op meditatieve wijze aandachtig en indringend wordt gelezen. Het gaat niet enkel om het verstandelijke begrijpen van de tekst, maar om het 

aandachtig overwegen van de tekst, de betekenissen die de tekst oproept en het verband met het eigen leven te zoeken.

In deze bijeenkomsten gaat het erom dat én de Bijbel goed gelezen wordt én de eigen beleving aan bod komt. De bijeenkomsten zijn daarom opgebouwd uit twee fasen.

In de eerste fase vragen wij ons af: wat beluisteren we in de tekst? Wat staat er? Waar gaat het om? Wat gebeurt daar? We proberen de tekst te laten spreken.

In de tweede fase vragen we ons af: wat roept de tekst bij ons op? Wat beleven we eraan? Herkennen we ons zelf erin? Waar kun je het aanwijzen in je ervaring? Wat voor consequenties heeft het voor ons?

We zijn erop gericht om samen zonder vooroordelen de tekst lezen. Het is daarbij nodig dat we elkaar vertrouwen en de meningen en ervaringen van de ander eerbiedigen en tegelijkertijd toch tot een samen verstaan komen. Intensief luisteren naar het evangelie en naar elkaar kan alleen als de groep niet al te groot is; vier tot maximaal acht personen. Het gesprek duurt zeker anderhalf uur, onderbroken door een korte pauze.

Informatie: Yvonne Paap

Data: vrijdagen 20 oktober, 3 november, 8 december, 12 januari, 9 februari, 9 maart, 13 april, 11 mei, 8 juni.

Tijd: 10.00 uur

Plaats: Fonteinkerk (Stilteruimte)

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen