• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Marriage course

Januari is de maand van goede voornemens en vooruitblikken. Wat heeft het nieuwe jaar in petto? Een mooi thema om daarbij eens mee te nemen is je relatie! Daar kan de Marriage Course je bij helpen.

Lees meer

Samen eten

Wat is er leuker dan met een groep samen te eten en op een ontspannen manier te praten over serieuze of minder serieuze zaken? Elke maand doen
we dat met steeds zo’n 30-40 mensen in de Fonteinkerk; ’s middags met een paar mensen koken en ’s avonds eten. 

Lees meer

Filmkring Bergkapelgroep

Op een aantal donderdagen kijken we in een van de zalen van de Fonteinkerk naar een sociaal en maatschappelijk interessante film.
We beginnen om 19.30 uur en na afloop praten we nog even na over wat ons is opgevallen in de film.

Lees meer

Lees- en filmkring

Al 25 jaar komt deze kring eenmaal per maand elkaar. En het is na al die jaren nog steeds zeer de moeite waard om een boek of een film met elkaar te bespreken.

Lees meer

Orgelconcerten in de Fonteinkerk

Door ons prachtige Pels- Van Vulpenorgel is de Fonteinkerk sinds 2017 een van de concertlocaties van ‘Rotterdam Orgelstad’. Onder aanvoering van onze organist Eric van Dalum worden met de hulp van enkele vrijwilligers in het winterseizoen prachtige concerten georganiseerd. Steeds op zondagmiddag om 15.00 uur.

Lees meer

Lectio Divina

Lectio Divina is een leespraktijk ontstaan binnen het kloosterleven waarmee op een aandachtige wijze de Bijbel wordt gelezen en ernaar wordt geluisterd.

Lees meer

Leesgroep christelijke mystieke en spirituele teksten

In deze kring lezen en bespreken we boeiende spirituele teksten uit de joodse en christelijke traditie. Er bestaat een keur aan teksten uit verleden en heden waarin de schrijvers woorden hebben weten te geven aan hun geloof en twijfel aan hun zoeken en gevonden worden. Samen zulke teksten lezen, helpt ons om onze eigen binnenkant te leren kennen en te voeden en vormt de basis van goede gesprekken met elkaar.

Lees meer

Gespreksgroepen veertig-min+plus en veertig-min-extra

Onlangs was ergens te lezen: "ongeloof is de gesloten deur is, waarvan God het gesloten zijn respecteert; daarentegen is geloof de openstaande deur, waardoor Gods kracht in ons leven kan binnentreden en in ons leven werkzaam wordt". In het geloof vluchten we niet weg in gedachtespinsels, maar geven we God de ruimte om ons, vaak enerverende, leven te veranderen en aan te vullen zodat we tot ons recht komen in ons dagelijkse bestaan.

Lees meer

  • 1
  • 2
Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen