• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Speak it Loud (Kenia-project van Noordrand)

Speak it Loud

Dat is de naam van het project waarin de kerken van Noordrand samenwerken met de partnerorganisatie Terry’s Child Support in Kenia en met Kerkinactie (voor het projectmanagement). Het project is gericht op het beperken van het risico dat meisjes en jonge vrouwen slachtoffer worden van seksueel geweld en op het voorkómen van tienerzwangerschappen.
Het streefbedrag is € 100.000. Een deel van dat bedrag komt uit legaten, die door gemeenteleden speciaal voor zulke activiteiten zijn nagelaten; ook KerkinActie draagt bij.

Lees meer

Lectio Divina

Lectio Divina is een leespraktijk ontstaan binnen het kloosterleven waarmee op een aandachtige wijze de Bijbel wordt gelezen en ernaar wordt geluisterd.

Lees meer

Lees- en filmkring

Al 25 jaar komt deze kring eenmaal per maand elkaar. En het is na al die jaren nog steeds zeer de moeite waard om een boek of een film met elkaar te bespreken.

Lees meer

Kring ‘Rijk’ oud worden

Had ik maar eerder van deze gespreksgroep geweten verzuchtte een deelnemer. Het was zo fijn en verrijkend om met leeftijdgenoten te praten over wat ouder worden met zich meebrengt. Een ander: Ik heb nooit geweten dat deelnemen aan zo’n groep zo leuk en fijn kan zijn.

Lees meer

Samen eten

Wat is er leuker dan met een groep samen te eten en op een ontspannen manier te praten over serieuze of minder serieuze zaken? Elke maand doen
we dat met steeds zo’n 30-40 mensen in de Fonteinkerk; ’s middags met een paar mensen koken en ’s avonds eten. 

Lees meer

Leesgroep christelijke mystieke en spirituele teksten

In deze kring lezen en bespreken we boeiende spirituele teksten uit de joodse en christelijke traditie. Er bestaat een keur aan teksten uit verleden en heden waarin de schrijvers woorden hebben weten te geven aan hun geloof en twijfel aan hun zoeken en gevonden worden. Samen zulke teksten lezen, helpt ons om onze eigen binnenkant te leren kennen en te voeden en vormt de basis van goede gesprekken met elkaar.

Lees meer

Gespreksgroepen veertig-min+plus en veertig-min-extra

Onlangs was ergens te lezen: "ongeloof is de gesloten deur is, waarvan God het gesloten zijn respecteert; daarentegen is geloof de openstaande deur, waardoor Gods kracht in ons leven kan binnentreden en in ons leven werkzaam wordt". In het geloof vluchten we niet weg in gedachtespinsels, maar geven we God de ruimte om ons, vaak enerverende, leven te veranderen en aan te vullen zodat we tot ons recht komen in ons dagelijkse bestaan.

Lees meer

Cantorij en Projectkoor Fonteinkerk

Zing je graag? Van harte uitgenodigd om mee te doen met de cantorij. Je krijgt de muziek een paar dagen voor de betreffende dienst gemaild zodat je thuis alvast kunt oefenen.

Lees meer

  • 1
  • 2
Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen