• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Lectio Divina

Lectio Divina is een leespraktijk ontstaan binnen het kloosterleven waarmee op een aandachtige wijze de Bijbel wordt gelezen en ernaar wordt geluisterd.

Lees meer

Lees- en filmkring

Al 25 jaar komt deze kring eenmaal per maand elkaar. En het is na al die jaren nog steeds zeer de moeite waard om een boek of een film met elkaar te bespreken.

Lees meer

Kring ‘Rijk’ oud worden

Had ik maar eerder van deze gespreksgroep geweten verzuchtte een deelnemer. Het was zo fijn en verrijkend om met leeftijdgenoten te praten over wat ouder worden met zich meebrengt. Een ander: Ik heb nooit geweten dat deelnemen aan zo’n groep zo leuk en fijn kan zijn.

Lees meer

Leesgroep christelijke mystieke en spirituele teksten

In deze kring lezen en bespreken we boeiende spirituele teksten uit de joodse en christelijke traditie. Er bestaat een keur aan teksten uit verleden en heden waarin de schrijvers woorden hebben weten te geven aan hun geloof en twijfel aan hun zoeken en gevonden worden. Samen zulke teksten lezen, helpt ons om onze eigen binnenkant te leren kennen en te voeden en vormt de basis van goede gesprekken met elkaar.

Lees meer

Gespreksgroepen veertig-min+plus en veertig-min-extra

Onlangs was ergens te lezen: "ongeloof is de gesloten deur is, waarvan God het gesloten zijn respecteert; daarentegen is geloof de openstaande deur, waardoor Gods kracht in ons leven kan binnentreden en in ons leven werkzaam wordt". In het geloof vluchten we niet weg in gedachtespinsels, maar geven we God de ruimte om ons, vaak enerverende, leven te veranderen en aan te vullen zodat we tot ons recht komen in ons dagelijkse bestaan.

Lees meer

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen