• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Wandeling in Goudriaan

Op zaterdag 18 mei vertrekken we om 13.00 uur naar Goudriaan, een prachtig klein kerkdorpje met lintbebouwing langs het riviertje de Goudriaan. We parkeren bij restaurant ‘t Raadhuis aan de Smoutjesweg 3, waar we na de wandeling wat kunnen drinken. Wie niet of maar een klein stukje mee gaat wandelen kan daar bij mooi weer genieten op het terras aan het water.

Rond 16.00 uur brengen we een bezoek aan de nabijgelegen wijngaard Chateau du Tets, Van Tetsstraat 8 en proeven een streekwijn. Deze wijngaard van 1000 m² werd 25 jaar geleden door eigenaar Adrie Krielaart aangelegd en bevat 420 stokken met diverse druivenrassen.

Na een kleine proeverij lopen we in een paar minuten naar de Hervormde kerk, voor een korte orgelbespeling en vesper. De kerk kent een lange geschiedenis die teruggaat tot 1260.Toen werd door de 38e bisschop van Utrecht toestemming verleend aan heer Willem I van Brederode om op de terp naast de Goudriaan een kerk te bouwen. In 1751 was dit gebouw zodanig vervallen dat de predikant de gelovigen al een paar keer naar huis gestuurd had omdat hij de zaak niet meer vertrouwde. De kerk werd toen verbouwd en verkleind. Sindsdien bleven restauraties nodig om de scheurende muren en verzakkende toren te herstellen. Er staat een mooi orgel uit 1966 van de orgelbouwers Pels en Van Leeuwen. In 2003 is het met enkele registers uitgebreid.

Om 18.00 uur gaan we met de auto naar Noordeloos om bij eetcafé Nicoosbroer wat te eten. Rond 20.00 uur rijden we weer naar huis.

Eten en drinken zijn voor eigen rekening en er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de rondleiding en proeverij. De autokosten worden gedeeld in overleg met de chauffeur. In de hal van de kerk hangt een lijst waar u zich – tot en met zondag 12 mei - kunt opgeven. 

Datum             zaterdag 18 mei
Tijd                  13.00 - 20.00 uur
Plaats               vertrek vanaf de parkeerplaats van het winkelcentrum Van Beethovensingel (13.00 uur)

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen