• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Musical Jona

Na het grote succes van de musical Esther in maart 2018 hebben we theatergroep de Vliegende Speeldoos opnieuw uitgenodigd. Zij komen nu met de musical Jona met als ondertitel: geef elkaar de hand!
De kinderen studeren alles ’s middags in onder leiding van 5 professionele acteurs, zangers en dansers. Minimaal 50 en maximaal 120 kinderen spelen de hoofdrol en zorgen met de professionals voor een fantastisch en stralend optreden!
Zo komt het verhaal van Jona op een bijzondere manier tot leven en hebben de kinderen een ervaring om nooit te vergeten.

De musical zal worden opgevoerd in de Goede Herderkerk op zaterdag 7 maart 2020.
De kinderen worden om 13.00 uur verwacht voor de repetities, de uitvoering van de voorstelling met publiek begint om 19.00 uur.

Lees meer

Pasen is het feest van het nieuwe begin

Fonteinkinderclub start met een nieuw project. In de 40 dagen naar Pasen leren de kinderen hoe je steeds een nieuw begin kunt maken.

Lees meer

Scholendienst met Jona

Op 3 februari stond de Fonteinkerk open voor de jaarlijkse Scholendienst. Bij binnenkomst in de kerk werden we verrast door de duizenden prachtige vissen, want het thema was: Jona.

Lees meer

Wijkgemeenten Noordrand ondersteunen jongeren in Kenia

Speak it Loud

De wijkgemeenten Noordrand ondersteunen samen een project in Kenia.

Het project “Speak it Loud” van de partnerorganisatie Terry’s Child Support is gericht op het beperken van het risico dat meisjes en jonge vrouwen slachtoffer worden van seksueel geweld en op het voorkómen van tienerzwangerschappen. Het project werkt op een positieve manier aan voorlichting en aan het verbeteren van het gevoel van eigenwaarde van meisjes. Tijdens sporttoernooien wordt aandacht gegeven aan seksuele voorlichting en aan de manier waarop je “nee” mag zeggen als er iets gebeurt dat je niet wilt. We werken nauw samen met KerkinActie die het projectmanagement zal uitvoeren.

Onderdeel van het project is een reis van  jongeren vanuit de wijkgemeenten van Noordrand in de zomer van 2020 om zich in te zetten voor het “Speak it Loud” project. Wie in (deelnemen aan) de reis geïnteresseerd is kan contact opnemen met Peter Kruys (peterkruys@gmail.com).

Om echt impact te hebben, krijgt het project een looptijd van 3 jaar. Het streefbedrag is € 100.000. Een deel van dat bedrag komt uit legaten, die door gemeenteleden speciaal voor zulke activiteiten zijn nagelaten en ook KerkinActie draagt bij.

Lees meer

Wijkgemeenten Noordrand ondersteunen jongeren in Kenia

De wijkgemeenten van Noordrand hebben besloten samen een project in Kenia te ondersteunen.

Lees meer

Actie Kerkbalans 2019 van start

Op zaterdag 19 januari start de Actie Kerkbalans, de jaarlijkse landelijke actie om geld te werven voor uw kerk. Geld om uw kerk te laten functioneren.

Lees meer

Kerkgeld - app

De wijkgemeente Fonteinkerk heeft sinds kort een eigen Kerkgeld app als aanvulling op de bestaande mogelijkheden voor het regelen van financiële kerkzaken. In de Kerkgeld app kunt u op een gemakkelijke manier bijdrage aan de wekelijkse collecten of bijvoorbeeld giften doen, Fonteinkerkberichten betalen e.d.

Lees meer

Marriage course

Onze naburige wijkgemeenten Open Hof Ommoord resp. Zevenkamp organiseren voor stellen die hun relatie verder willen ontwikkelen of versterken de Marriage course. 

Lees meer

Reactie op de Nashville-verklaring: Wij kiezen voor een heel ander geluid

Veel voorgangers uit orthodox-reformatorische en evangelisch hoek keren zich met het ondertekenen van deze uit de V.S. overgewaaide verklaring tegen homoseksualiteit. 

Lees meer

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen