• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Bij jou in de buurt

De Fonteinkinderclub gaat in gesprek over verschillende soorten nieuws.

Als je naar het jeugdjournaal kijkt, zie je verschillende soorten nieuws

Er is nieuws van ver weg: over presidenten en regeringsleiders, over oorlog en vrede, over het klimaat, rijkdom en armoede. Maar er is vaak ook aandacht voor nieuws van dichterbij. Over een school in Nederland waar iets bijzonders gebeurt, een kind in Nederland dat iets bijzonders meemaakt. Is dat dan net zo belangrijk als dat ‘grote’ wereldnieuws? Het is op een andere manier belangrijk. Omdat het dichterbij is, heeft het je soms meer te zeggen dan dingen die heel ver weg gebeuren. (Dat geldt overigens niet alleen voor kinderen, maar minstens zozeer voor volwassenen.) 

We lezen uit het evangelie van Marcus

Hij vertelt een bijzonder verhaal. Het is wereldnieuws, het gaat om gebeurtenissen die voor de hele wereld belangrijk zijn. Maar tegelijk is het nieuws van dichtbij. Marcus beschrijft hoe Jezus langsgaat bij heel gewone mensen op heel gewone plaatsen. Het is lokaal nieuws uit de omgeving van Galilea. Maar tegelijk is het wereldnieuws. Want dit bijzondere verhaal laat zien hoe God dichtbij de mensen komt. Hij komt bij jou in de buurt – ook vandaag nog. 

Met de verhalen van deze periode nemen we de kinderen even mee naar het land van Jezus. Het is een land waar sommige dingen heel anders zijn dan bij ons. Maar dat geeft niet. Want het verhaal van Jezus is niet opgehouden bij het meer van Galilea; het gaat nog altijd door, op allemaal heel gewone plaatsen in de hele wereld. 

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen