• Ten diepste geïnspireerd door Jezus Christus

Scholendienst met Jona

Op 3 februari stond de Fonteinkerk open voor de jaarlijkse Scholendienst. Bij binnenkomst in de kerk werden we verrast door de duizenden prachtige vissen, want het thema was: Jona.

In de week voorafgaand aan de Scholendienst bezoeken de dominees van de Fonteinkerk verschillende scholen in Hillegersberg. Ze gaan met de kinderen in gesprek over het onderwerp, dit jaar over Jona en de walvis. Er worden op school ook mooie knutselwerken gemaakt, die tijdens de Scholendienst in de kerk te bewonderen zijn.

Voor de kleuters is er tijdens de Scholendienst nog een apart samenzijn. We vroegen aan de kleuters wat Jona niet deed. Ze wisten meteen het antwoord: Jona luisterde niet. Luisteren wij zelf altijd? Nee, ook wij luisteren niet altijd. Wat dit mooie verhaal ons leert, is dat we meer met ons hart moeten luisteren en dat we heel veel aankunnen als we erop vertrouwen dat God ons daarbij helpt. Als knutselverwerking hebben de kleuters een leuk mannetje met oren op zijn hart ingekleurd en versierd. 

We hebben allemaal iets geleerd en kijken terug op een heel gezellige, bruisende Scholendienst.

Logo Fonteinkerk Rotterdam

Contact

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

smily 

De Fonteinkerk

is er voor iedereen